Thiela zowel bij de jeugd als senioren regiokampioen!

Afgelopen zaterdag was weer een spannende dag. Zowel in Amersfoort als in Arnhem werd er gestreden voor de titel van regiokampioen en daarmee een entreebewijs voor het NK voor regioteams in juni. In Amersfoort begon de strijd om 12:15. Onze jeugdkampioenen, team J5: Anouk de Hoop, Jordi Mathijssen, Marjolijn Postma en Robert Romijn moesten aan de bak tegen een team uit Nijkerk. Zij speelden een volledige competitiewedstrijd en omdat er maar 2 poules in de O15 mixklasse 3 was, was dit ook direct de finale. Onze jongens: Jordi en Robert mochten beginnen en pakten in 2 games direct de voorsprong. Vervolgens mochten de meiden Anouk en Marjolijn aan de bak. De eerste game ging helaas net verloren met 21-18, maar de 2e game pakten de meiden met 21-11, zodat een 3e game gespeeld moest worden. Helaas ging die naar de meiden van Nijkerk. Tussenstand dus 1-1. Maar de voorsprong werd snel weer gepakt door Jordi, die de eerste game net met 21-18 won, maar de 2e overtuigend met 21-10. Anouk volgde het voorbeeld en breidde de voorsprong uit naar 3-1 met een dikke overwinning. Robert pakte vervolgens het 4e punt, dus de zege was in zicht. Helaas lukte het Marjolijn niet om die al in haar enkel te pakken, zodat de tussenstand 4-2 werd, maar de gemengd dubbel van Anouk en Jordi leverde het 5e punt en daarmee de overwinning. De laatste mix ging tenslotte nog naar Nijkerk, zodat de eindstand 5-3 is geworden.
KampioenenJ5.jpeg

 

Gefeliciteerd met deze goede overwinning!

 

 

 

KampioenenM1en2Inmiddels waren de 9 toppers van de eerste 2 mannenteams die beide in de hoofdklasse kampioen waren geworden ook gearriveerd in Arnhem. Met de support van de zoons van Erik en Leendert en Nikki en Bianca was iedereen klaar voor deze strijd van de titanen. Maar uiteraard moest eerst nog even de bekers van het kampioenschap in ontvangst worden genomen. Mannen2: Glen, Sem, Leendert, Manuel en Erik hadden zwarte broekjes aangetrokken, zodat het een echt schaakspel leek te worden van de witte tegen de zwarte broekjes. De spelregels waren iets anders dan een normale competitiewedstrijd. Ook hier werden wel 8 partijen gespeeld, maar per wedstrijd maar 2 games gespeeld, zodat een onderlinge wedstrijd 1-1 kon worden.

De eerste mannendubbel van Tom en Erwin-John tegen Glen en Manuel ging van start en leidde tot een 2-0 voorsprong voor de ervaren rotten Tom en EJ. Vervolgens namen
Roland en Timo het stokje van hun over tegen Leendert en Erik. Ook dit werd een overwinning voor M1 in 2 games. Tussenstand dus 4-0.  Omdat de wisselbaan nog voor een andere partij gebruikt werd moesten Glen en Tom wachten tot deze dubbel klaar was om met hun enkel te beginnen. In een spannende 21-18 ging de eerste game naar Glen en ook de 2e game was voor Glen, zodat de tussenstand 4-2 werd. Nu mochten Erwin-John en Leendert hun krachten meten. Ook hier weer een spannende eerste game, die met 21-19 naar Erwin-John ging. In de 2e game kwam Leendert echter meer in controle en de 2e game was voor Leendert, zodat de stand nu 5-3 was. De wisselbaan was inmiddels ook vrij dus de enkels van Timo tegen Sem en Roland tegen Erik werden tegelijk gespeeld. De mannen van team 1 bleken keihard en besloten om de spanning er voor het publiek niet in te houden. Beide wedstrijden werden in 2 games gewonnen, waarmee de tussenstand 9-3 was en M1 niet meer ingehaald kon worden door M2.  Met luid gejuich werd deze winst gevierd.
RegioKampioen2017MannenHoofdklasse.jpegDe overwinning was binnen en daarmee mogen Tom, Erwin-John, Timo en Roland Thiela vertegenwoordigen op het NK in juni. Omdat Erwin-John nog moest werken, strikten onze mannen direct sterke vervanging, namelijk Soraya de Visch Eijbergen, Nederlands kampioen 2016, die de prijzen uitreikte. Maar het oogde toch wat raar zo dit mannenteam…