Hard werken voor Thiela tegen eredivisionist Amersfoort

Dinsdag 4 april was het zover. Thiela mocht aan de bak tegen het eerste team van Amersfoort in de Carlton Cup. Het was voor Thiela de 2e ronde en voor Amersfoort de 1e, omdat zij als eredivisieteam later instromen.

Amersfoort was met een sterke opstelling gekomen, namelijk de 2 vastspelers van het eerste team Vincent de Vries en Xandra Stelling en Renske Kwakkenbos en Luc Maessen die eigenlijk ook de hele competitie in het eerste team hebben gespeeld. Naast deze eredivisiespelers waren er ook nog 2 coaches, dus het was duidelijk dat ze voor de winst kwamen.

Voor Thiela mochten Rohald Vermeulen en Maikel Ruijs als eerste aan de slag in de herendubbel tegen Vincent en Luc, onder begeleiding van Erwin-John Stecher als scheidsrechter. De eerste set werd verloren, maar de 2e set werd goed door onze heren gepakt met 21-16. Helaas was de 3e toch wel weer overtuigend voor de Amersfoortse mannen. Nikki Steigerwald en Bianca de Vree speelden ondertussen de damesdubbel. Deze wedstrijd liet een gelijkopgaande strijd zien, mede dankzij coach en scheidsrechter Tom Rutgers. Altijd handig om na de eerste helft van de 1e set erachter te komen dat een tegenstander links is… In de 2e set kwam onze dames nog voor te staan, maar konden de voorsprong niet vasthouden, zodat ze met 21-17 en 21-16 de wedstrijd verloren.

Helaas dus een 2-0 achterstand, waarop Maikel en Bianca aan de bak mochten om te enkelen tegen Vincent en Xandra om de stand weer recht te trekken… Helaas was toen al snel duidelijk dat hier niets te halen viel, want Bianca werd alle kanten opgestuurd door Xandra, die in 2014 nog Italiaans kampioen is geweest. Meer dan 2x 21-10 zat er niet in, dus David Volmer die scheidsrechter was kwam er makkelijk van af. Maikel was ondertussen nog wel hard aan het knokken tegen Vincent en deed dit in de 2e set een stuk beter dan de eerste, maar kon helaas ook geen setje afsnoepen.

Ondanks dat er toch veel Thiela-leden waren komen aanmoedigen was de achterstand dus al 4-0 toen Rohald en Nikki nog de Thiela-eer mochten verdedigen in de mix tegen Luc en Renske. Hoang was ook net als in de enkel van Maikel de scheidsrechter en deed het helemaal top. Maar ook hier was het klasseverschil wel duidelijk en zat er ook geen setoverwinning in. Helaas geen punten voor Thiela, zodat Amersfoort met een dikke 5-0 overwinning naar huis ging.

De Carlton Cup zit er dus weer op voor Thiela. Iedereen bedankt voor het aanmoedigen, scheidsrechteren en andere support. Hopelijk komen we volgend jaar weer een ronde verder.