Niacet traint mee met BC Thiela

Donderdagavond 11 mei ontvingen wij een flinke groep medewerkers van Niacet, de hoofdsponsor van onze club. Niet alleen om eens gezellig bij te praten maar met name om Niacet als dank voor jarenlang trouw sponsoren een clinic aan te bieden. Een training eigenlijk, maar dan wel verzorgd door de no. 1 van Nederland: Mark Caljouw. Daar kun je wat van leren; of je nu “camping” badminton speelt of al duidelijk ervaring hebt met een racket.

Niacet kwam niet met lege handen en bood bij de ontvangst een pakket aan met shuttles; altijd welkom bij een sport waar shuttles in grote aantallen verbruikt worden. Thiela overhandigde 2, ter DSC_1795plekke door Mark Caljouw gesigneerde, clubshirts aan Niacet.
Na wat sprintjes en warmlopen werd er eerst eens getest op een goed reactievermogen. Een paar oefeningen zonder racket maakten een en ander duidelijk. Probeer maar eens een shuttle te vangen die van achter je over je heen wordt gegooid; is niet eenvoudig, ook niet voor de ervaren spelers van Thiela die Mark assisteerden. Bij de Niacet groep waren een paar deelnemers die duidelijk al enige ervaring met een racket hadden opgedaan. Maar ook de beginners volgden fanatiek de aanwijzingen van Mark die duidelijk een talent heeft voor het geven van een les als deze aan spelers van heel verschillend niveau. Leuk!

DSC_1811Na zelf de nodige slagen te hebben geoefend, was het aan de Niacet mensen om te proberen een paar punten te maken tegen Mark. Je kunt er zeker van zijn dat dat niet gaat lukken en toch meldden zich spontaan een aantal dapperen, want je wilt het toch weten!

Na 1,5 uur clinic bleek er nog genoeg energie over om samen met enkele Thiela spelers nog wat partijtjes te spelen.DSC_1818

De zeer geslaagde avond werd afgesloten met een drankje en een hapje in de bar en het kijken naar een erg spannende aflevering van Ajax tegen de Anderen. Achter het niet erg neutrale publiek voor de tv had brand uit kunnen breken; ze zouden het niet hebben gemerkt!