BC Thiela op Nederlands Kampioenschap Regioteams

Het eerste Heren Team van Badmintonclub Thiela heeft afgelopen weekend acte de présence gegeven op de NK Regioteams.

In de heren hoofdklasse hadden we 2 kampioenen en mochten deze teams onderling op de regionale kampioenschappen uitmaken wie naar het NK mocht.

Herenteam 1 was daar de winnaar.  BC Thiela mocht zich als vertegenwoordiging van Regio Centrum voor het 2e jaar op rij laten zien op het NK.

Op 24 en 25 juni was het zover:

Tom Rutgers, Erwin-John Stecher, Roland Keizer, Glen van der Sman en Sam van Vlaanderen bonden de strijd aan tegen de kampioenen uit de andere regio’s. Het niveau was net als vorig jaar verrassend hoog en de spelers moesten volle bak.

De eerste  wedstrijd was tegen het ervaren team van BC Maassluis – hele spannende partijen waar alles dicht bij elkaar lag. Deze wedstrijd werd nipt verloren met 2-3.

Daarna was de focus op het team van BC Olympia ’67 . Hier waren de tegenstanders jonge talenten die lieten zien dat zij ook de terechte favorieten voor de titel waren. Ook hier lagen de wedstrijden dicht bij elkaar maar vielen de punten toch elke keer naar de tegenstanders. Al met al een terechte nederlaag maar licht geflatteerd 0-5.

De zondag begon vroeg tegen de mede podium kandidaat Panache uit Eindhoven. De studentenvereniging konden goede spelers opstellen. Spelers waren aan elkaar gewaagd maar toch was hier Panache de betere. Helaas werd het ook 0-5 en was het podium uit zicht.

Als laatste stond de wedstrijd tegen ELO United op de rol. De kampioenen van Regio Oost waren duidelijk de mindere afgelopen weekend. Al met al gingen hier wel alle wedstrijden naar BC Thiela en kon toch nog tevreden het weekend worden afgesloten met een mooie 4e plaats. Waarmee onze mannen dus 4e van Nederland zijn geworden!

Mannen 1Eindstand van Mannen

1             BC Olympia ’56 – Regio Limburg

2             ESBV Panache – Regio Noord Brabant

3             BC Maassluis – Regio Zuid West

4             BC Thiela – Regio Centrum

5             Elo-United – Regio Oost

PS: op de foto ontbreekt Timo Seure. De vaste kracht in dit team moest door een blessure verstek laten gaan. Wel was hij een zeer sportief supporter dit weekend !