BC Thiela met 3 teams op regiokampioenschappen!

Er zijn een flink aantal badmintonverenigingen die groter zijn dan BC Thiela in de Regio Centrum. Dat maakt het des te mooier dat wij op zaterdag 24 februari 2018 als enige vereniging met maar liefst 3 teams waren vertegenwoordigd op de regiokampioenschappen van het district Centrum.

Daar spelen de winnaars van de verschillende klassen tegen elkaar om uit te maken wie zich regiokampioen mag noemen. Als kers op de taart volgt voor de winnaars dan nog het landelijk kampioenschap.

Team5

Het 5e team bestaande uit Rick van Doorn, Henriette van Ewijk, Tai Pham, Helma Morssink en Marissa Spijkerbosch nam het in de 4e klasse op tegen Groesbeek.

Nog niet warmgedraaid op deze koude dag ging de 1e wedstrijd tegen Groesbeek verloren met 6-4. Het 2e treffen tegen De Zender liep al een stuk beter: 6-4 winst, maar net een puntje tekort om door te gaan naar de finale. Jammer dat 1e heer Quinten Krijgsman niet mee kon doen; had misschien net dat ene puntje verschil gemaakt.

 

SamInActieKrachtvoerBC Thiela 4 kwam uit in de 2e klasse en was met de nodige afstand kampioen geworden.

Dat gaf perspectief voor deze dag. Helaas, pech op pech. 2e dame Ellen Lemmens liep een zweepslag op 2 dagen voor de kampioenschappen en 1e dame Veerle Ton was de hele week geveld geweest door de griep. Ondanks een flinke dosis krachtvoer wordt een mens daar niet fitter van. Zowel tegen Zeewolde, 6-4 verlies, als tegen Flevoland, 7-3 verlies, zouden er anders kansen zijn geweest.

Invalster Monica Rodrigues kon het tij ook niet keren. Geen finale, op tijd weer naar huis dus voor Patrick van de Geijn, Sam van Vlaanderen, Terry Smit, Veerle Ton en Monica Rodrigues.

Team4

 

Helaas geen 3 op een rij voor Mannen 1 BC Thiela.M1 Na kampioen te zijn geworden in de mannen hoofdklasse, mocht het eerste mannenteam van BC Thiela aantreden tegen de kampioen van de andere poule: OSM Maarssenbroek.

Vanwege persoonlijke omstandigheden en een geval van griep, trad het team aan met 2 invallers. Vaste spelers Elon Volmer en Tom Rutgers bonden samen met de invallers Glen van der Sman en Sem Driessen, de strijd aan met OSM, een lastige tegenstander en dat bleek: Nadat de rook was opgetrokken, bleken de mannen van BC Thiela echt heel nipt met 10-9 te hebben verloren. Ondanks alles een knappe prestatie: het team is 3 jaar op rij kampioen geworden, 3x deelname aan de regiokampioenschappen afgedwongen en ook 2x acte de presence gegeven op de nationale kampioenschappen regioteams.

Met dank aan de invallers Sem Driessen en Glen van der Sman die de vaste waarden  Erwin-John Stecher, Timo Seure en Roland Keizer enorm goed hebben vervangen.