Thiela onderdeel van sportweek Entrea

De leerlingen van Entrea Onderwijs Tiel hebben van 4 t/m 8 juni een hele gave sportweek gehad. Hierbij konden leerlingen zich inschrijven voor allerlei verschillende sporten die uiteen liepen van rugby tot aan bootcamp en van survival tot aan hockey. Afgelopen 7 juni was het zover; de badmintonworkshop vanuit BC Thiela! In 3 groepen van verschillende leeftijdscategorieën konden alle leerlingen een uur lang aanschuiven. Ik werk zelf al 5 jaar op Entrea Onderwijs en ben dus goed bekend met de type leerlingen op onze school. Ook voor de leerlingen was dit erg fijn en konden ze lekker aan de bak zonder eerst te hoeven wennen aan de vakleerkracht.

We zijn gestart met een warming-up dat bestond uit een leuk stikspel om warm te worden, rekken en strekken en de speed ladder. Na een stukje uitleg over ‘hoe houden wij een racket op de juiste manier vast?’ konden alle leerlingen aan de slag met het hooghouden van de shuttles. Wie kon er het langst een shuttle hooghouden, wie kon er het dak raken en natuurlijk volgenden er ook wat kunstjes. Daarna zijn we in 2 groepen aan de slag gegaan. De ene groep ging een wedstrijdje tegen zichzelf tegen de muur spelen. De andere groep ging bij mij aan de slag met het vangen van shuttles in de koker. We hebben afgesloten met wat wedstrijdje 2-tegen-2. Op het einde hebben alle leerlingen een mooie folder gehad en per klas was er een badmintonsetje beschikbaar om buiten op het schoolplein nog verder te oefenen!

Het was een geslaagde, warme dag. Op naar de volgende keer!

Met vriendelijke groet,

Nikki Steigerwald

Groepsleerkracht