Een zot zomertoernooi

Het badmintonseizoen is begonnen! Na de warming-up van team 2 met de escape room werd zaterdag 25 augustus het eerste toernooi gespeeld. Dit was het Dropshot zomertoernooi, wat wordt gespeeld volgens het laddersysteem, wat betekent dat ook al verlies je, je gewoon verder blijft spelen. Het werd daarom een pittig dagje waarin iedereen 6 potten moest spelen en Willemijn en David zelfs 7, maar zoals altijd weer gezellig en een goede start voor komend seizoen.

De dag begon vroeg voor David Volmer en Willemijn Eveleens, want zijn mochten de GDA aftrappen om 9:00. Dit was een groot succes, want ze pakten direct hun eerste wedstrijd en wisten ook poulewinnaar te worden, zodat ze de finale mochten spelen.  Hier waren ze al op voorbereid, want deze speelden ze in hun Zot van Badminton t-shirts. Helaas kwamen ze in de finale niet lekker in hun spel en zijn ze uiteindelijk 2e geworden, wat natuurlijk een super resultaat is. Toppers, dat biertje is verdiend!!

Vervolgens mocht Bianca de Vree aan de bak in de DEA, waar ze een mooi gelijkspel behaalde. De 2e wedstrijd werd gewonnen, maar ook de 3e werd een gelijkspel, zodat ze uiteindelijk 2e werd in  de poule. In de andere poule mochten Willemijn Eveleens en Olga van den Berg aan de bak, gelukkig niet tegen elkaar. Beiden wisten 2 wedstrijden te winnen, maar verloren helaas tegen de winnares van de poule, dus zij zijn 2e en 3e geworden in de poule.

Na de dames mochten ook John Jansen en Matthijs Heeremans aan de slag in de HEA. Dit bleek een zware dobber, omdat dit toch de poule was die van 4e tot en met 2e divisie liep. Maar er werden nog wat gelijkspelletjes gespeeld en het was een goede ervaring voor het competitieseizoen.

Last but not least mocht vervolgens Marlene van Overbeek aan de bak in de DEB. Ook zij wist 2 wedstrijden te winnen, maar verloor helaas de 3e, zodat ze 3e in de poule werd.

Naast het enkelen werd er ook nog gedubbeld David en John speelden in de HDA, Olga en Marlene speelden de DDA, Matthijs speelde met een wanted Mike van Daal in de HDA en Bianca  speelde met haar nichtje Marlon Reinders in de DDB. Matthijs en Mike moesten in de laatste wedstrijd tegen David en John en wisten hun te verslaan. Marlene en Olga wisten er 2 gelijkspelen uit te slepen, maar waren aan het eind van de dag te moe, zodat die wedstrijd werd verloren. Marlon en Bianca pakten 2 gelijkspelen en wisten ook 1 dubbel te winnen, zodat ze uiteindelijk 3e in de poule werden.

Om 19 uur was iedereen klaar en kon er lekker een biertje worden gedronken bij het heerlijke Indische eten in de 3e helft!