Team 2 handhaaft in de 3e Divisie!

Het was dinsdag 5 maart 2019 niet alleen een mooie dag voor de Ajax fans, maar bij Thiela hadden we nog een extra feestje. Team 2 bestaande uit David Volmer, John Jansen, Nikki Steigerwald, Sam van Vlaanderen en Willemijn Eveleens wisten zich namelijk te handhaven in de 3e divisie.

Andere competitieteams zijn de competitie al bijna vergeten, maar team 2 had het erg spannend gemaakt in de competitie. Met een team uit Deventer van de vereniging IJsselstad stonden ze namelijk gelijk in punten op een gedeelde 6e plaats. Één van beide teams moest dus degraderen. Tijdens de competitie had Thiela thuis verloren van IJsselstad met 5-3, maar uit gewonnen met 5-3, dus onderling leek er ook weinig verschil. De doorslag moest gegeven worden met een extra wedstrijd. Thiela lootte gunstig, want mocht thuis spelen en op 5 maart gebeurde dit dan ook.

Er hing duidelijk de nodige spanning in de lucht, en het begon niet zo heel lekker voor Thiela, want zowel de dames: Nikki en Willemijn als de heren: David en John verloren de eerste set van hun dubbel. De mannen kregen het helaas niet voor elkaar om de 2e set wel te winnen, dus we stonden 1-0 achter. De dames pakten de 2e set wel overtuigend en pakten vervolgens ook de derde set. Tussenstand: 1-1.

Vervolgens mocht Sam aan de bak tegen de sterke heer Paul de Kuyper. Sam knokte voor wat hij waard was, maar Paul bleek een te zware dobber, dus tussenstand: 1-2.

Inmiddels was ook Willemijn begonnen met enkelen en had de 1e set gewonnen. Helaas ging de 2e set wat moeizamer en moest er een 3e set aan te pas komen. Maar die werd weer overtuigend gewonnen. Ook John was inmiddels goed op dreef en won in 2 sets. Tussenstand: 3-2.

Nikki mocht vervolgens aan de bak. Dit beloofde een spannende enkel te worden, want thuis had ze deze verloren, maar uit gewonnen. Nikki was echter inmiddels over de zenuwen heen en won haar enkel. Tussenstand: 4-2.

Er moest nog 1 wedstrijd gewonnen worden om niet te degraderen, dus het zag er goed uit. Beide mixen werden tegelijk gespeeld. De ene won de eerste set en de andere verloor de eerste set, maar won vervolgens wel de 2e set. Er hoefde dus nog maar 1 set gewonnen te worden. Dat lukte, dus het 5e punt en daarmee de winst was binnen.

De champagne kon open met dit verdiende succes! na dus de mooie start van het seizoen met de ontsnapping in Culemborg nu ook een mooie ontsnapping aan de degradatie! Gefeliciteerd!