Update Corona-maatregelen

Hopelijk gaat alles goed met onze leden in deze bijzondere tijd. We missen iedereen!
In dit nieuwsbericht een update vanuit het bestuur over de maatregelen rondom het coronavirus, de sporthal en contributie van kwartaal 2.
Corona update
In de afgelopen twee weken zijn er maatregelen versoepeld rondom sporten .Mogelijkheid tot buiten trainen voor de jeugd
Het kabinet heeft twee weken geleden besloten dat kinderen tot en met 18 jaar weer in de buitenlucht training mogen volgen. Wij zijn op dit aan het onderzoeken hoe het mogelijk is om de badmintontrainingen voor de jeugd in de buitenlucht te kunnen verzorgen. Dit hangt nog af van veel verschillende factoren, zoals de regels van de overheid, de gemeente, het NOS/NCF, de beschikbaarheid van een ruimte (buiten), de beschikbaarheid van de materialen en natuurlijk de veiligheid voor onze jeugdleden. Zodra wij hier meer duidelijkheid in hebben, delen we dit met jullie.Mogelijkheid tot buiten trainen voor de senioren
Gisteravond, 6 mei, is bekend gemaakt door premier Rutte dat vanaf 11 mei iedereen buiten mag sporten, mits 1,5 m afstand gehouden wordt. Ook is onder voorbehoud besloten dat binnensporten vanaf 1 september weer mag. De gemeente Tiel gaat in overleg met de sportverenigingen bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de verenigingen. Zodra wij hier meer over weten, delen we dit met jullie.

Contributie kwartaal 2
Tijdens de recente bestuursvergadering hebben wij, als bestuur van BC Thiela, overlegt omtrent de inning van de contributie van het 2e kwartaal. Hier is besloten dat we voorlopig de inning hiervan uitstellen.
Wij zijn nog in afwachting of wij Sportplaza zaalhuur moeten betalen gedurende de coronacrisis. Daarnaast zijn er ontwikkelingen vanuit de Overheid en Gemeente Tiel omtrent tegemoetkomingen die Sportvereningen kunnen aanvragen.

Mogelijk hebben wij tijdens de coronacrisis minder kosten en kunnen wij dus ook minder contributie vragen voor kwartaal 2. Het uitstel loopt tot 1 juli a.s. Wij verwachten voor die datum meer duidelijkheid te geven hierover.

Nieuws van Sportplaza
Ondanks dat de sporthal is gesloten zijn er toch enkele ontwikkelingen te melden. Tijdens de ALV heeft het bestuur al wat hierover verteld. Hierbij delen we nogmaals deze ontwikkelingen met daarbij de laatste stand van zaken. Zodra we weer mogen sporten in de sporthal zijn deze ontwikkelingen dus zichtbaar of van kracht.

  1. De kleedkamers en de gang worden op dit moment vernieuwd. Dit zou eigenlijk plaatsvinden na ons seniorentoernooi, maar de werkzaamheden zijn naar voren gehaald nu de sporthal is gesloten. De kleedkamers en de gang krijgen een nieuwe tegelvloer.
  2. Er is een nieuwe leverancier voor de horeca. Hierdoor zijn er wat wijzigingen in het assortiment. Zo wijzigt bijvoorbeeld het huismerk bier van Amstel naar Hertog Jan en zal de Pepsi vervangen worden door Coca-Cola. Belangrijk is dat de prijzen in ieder geval niet omhoog gaan.
  3. Sportplaza heeft verzocht om op donderdagavond na 22:00 uur de hal standaard te verlaten via de parkeerplaats. Het is nu een aantal keer voorgekomen dat we per ongeluk door het alarm zijn gelopen bij de fitness. Er is overigens altijd een sleutel van die deur aanwezig in de sporthal.
Blijf gezond en we hopen iedereen snel weer te kunnen zien!Namens het bestuur,
Patrick van de Geijn