Extra maatregelen n.a.v. persconferentie 13 oktober

Extra maatregelen – voortaan vooraf aanmelden

Afgelopen dinsdagavond 13 oktober zijn er extra maatregelen aangekondigd die helaas de badmintonsport raken. Lees hieronder onze aanpak en nieuwe maatregelen.

Jeugdleden

Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De jeugd kan dus blijven trainen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk.

Senioren

Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld kunnen worden, daarom hebben wij besloten dat de interne competitie met Rebati niet te starten op 27 oktober. Als er weer gedubbeld kan worden, krijgen jullie meer informatie over de interne competitie.

Wat mag wel

 • Een single spelen op een hele baan
 • Een single spelen of trainingsoefeningen op een halve baan. Je mag dus wel met 4 personen op 1 baan trainen, als de 1,5 meter afstand maar wel gewaarborgd wordt.
 • Speel je met vier personen op 1 baan? Dan speel je de gehele tijd met dezelfde vier personen, dus je wisselt niet. Labelen op dinsdagavond kan dus met deze maatregelen niet. Je speelt de hele avond met dezelfde personen.
 • Het maximum aantal spelers in de hal is 30 personen.
 1. Aanmelden

Om het maximum van 30 personen te handhaven moet iedereen zich vanaf nu aanmelden om te komen badmintonnen. Aanmelden voor vrijspelen op dinsdagavond en trainen op donderdagavond gaat via de agenda op de website van BC Thiela. Ga naar https://www.bcthiela.nl/kalender/ en klik op het speelmoment dat jij wilt komen. Vul het formulier in en je bent aangemeld. Je ziet ook hoe veel plekken er nog zijn.

Aanmelden voor de competitietraining op dinsdagavond blijft via de trainings-whatsapp.

 1. Aangepaste tijden dinsdagavond

De tijden op de dinsdagavond zijn aangepast n.a.v. de maatregelen. De training voor competitiespelers is van 19.00 tot 20.15 uur. De senioren kunnen van 20.30 tot 22.00 uur spelen. Iedereen verlaat de hal direct na het spelen, de kleedkamers zijn gesloten. Kom ook niet eerder dan 5 minuten voor aanvang.

De tijden op donderdagavond zijn niet gewijzigd.

 1. Onze bestaande maatregelen blijven van kracht
 • Heb je verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheidsklachten? Kom dan niet badmintonnen;
 • Heb je een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten? Kom dan niet badmintonnen;
 • Kom je terug van vakantie uit een oranje of rood gebied? Kom dan de eerste 10 dagen niet badmintonnen;
 • Bij binnenkomst in de sporthal desinfecteer je je handen grondig;
 • Bij binnenkomst vul je een formulier in met je voor-en achternaam met het tijdstip van aankomst. Na het sporten geef je op het formulier aan hoe laat je de hal weer verlaat;
 • Op en langs de badmintonbaan houd je 1,5 meter afstand van elkaar;

Competitie

De competitie voor senioren en jeugd zal met ingang van dinsdag 13 oktober stilliggen. Dit is in ieder geval tot halverwege december. Het is nog niet bekend hoe de speelrondes ingehaald worden. Meer info volgt hierover.

We hopen je, ondank deze extra maatregelen, toch gezond te zien in onze badmintonhal voor een training of wedstrijd op een singlebaan 😉.